Uvjeti koriščenja

Opći uvjeti poslovanja Majina d.o.o.

Internet trgovinom www.micro-romobil.com upravlja poduzeće Majina d.o.o.

PUN NAZIV PODUZEĆA: Majina, posredništvo in svetovanje, d.o.o.
SKRAĆENI NAZIV PODUZEĆA: Majina d.o.o.
ADRESA: Petkovškovo nabrežje 31, 1000 Ljubljana, Slovenija
Matični broj (MB): 3936872000
Porezni broj: SI66103223
OIB: HR96625326839
IBAN: SI56101000049421689 (Banka Intesa Sanpaolo)
SWIFT: BAKOSI2X
DIREKTOR PODUZEĆA: Maja Gradnik
INTERNET ADRESA: https://www.micro-romobil.com
EMAIL: info@micro-romobil.com
TELEFON: +385923221757

Poduzeće je dana 22.03.2011. upisano u Poslovni registar Slovenije.

Opći uvjeti poslovanja te korištenje internetske stranice www.micro-romobil.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom za internetsku prodaju i takav način poslovanja. Uvjeti se odnose na rad poduzeća Majina d.o.o. i poslovni odnos unutar Majina d.o.o., na registrirane korisnike (u nastavku: korisnici) te na kupce proizvoda ili usluga (u nastavku: kupci).

1. Općenito o www.micro-skiro.com

Internet trgovina www.micro-romobil.com je internetska stranica koja nudi uslugu prodaje proizvoda švicarskog poduzeća Micro MS.

2. Dostupnost informacija

Ponuditelj se obvezuje da će kupcu u potpunosti osigurati sljedeće informacije:

identitet poduzeća (ime i sjedište poduzeća, broj registra)
kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
osnovne značajke proizvoda odnosno usluge (uključeno s postprodajnim uslugama i garancijama)
dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga u ponudi na internetskoj stranici bi u pravilu morali biti dostupni u razumnom roku)
uvjete dostave proizvoda ili izvršenja usluga (način, mjesto i rok dostave)
sve cijene moraju biti jasne i točno određene te moraju jasno prikazivati sadrže li porez i troškove prijevoza
način plaćanja i dostave
objašnjenje postupka obrade pritužbi, uključno sa svim podacima o odgovornim osobama odnosno službi za korisnike.

3. Ponuda

Ponuda internet trgovine www.micro-romobil.com podložna je promjenama u specifičnim situacijama, a zbog same prirode poslovanja, i to na dnevnoj bazi. Sve navedene cijene su konačne, ako nije naznačeno drugačije. Poduzeće Majina d.o.o. porezna je osoba te sve cijene imaju već unaprijed određene vrijednosti. Cijene vrijede u primjeru plaćanja prema gore navedenim načinima plaćanja te pod gore navedenim uvjetima.

Unatoč trudu da se osiguraju što ažurniji i točniji podatci, postoji mogućnost pogreške u podatku o cijeni. U tom slučaju, ili u slučaju promjene cijene artikla za vrijeme obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti odstupanje od kupovine i istovremeno će ponuditelj kupcu ponuditi rješenje koje će pridonijeti obostranome zadovoljstvu na obje strane.

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i kupca smatra se potpisanim u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu (kupac dobiva poruku putem računala o statusu potvrđene narudžbe). Od toga trenutka sve se cijene i drugi uvjeti smatraju fiksnima te vrijede kako za ponuditelja tako i za kupca.

Akcije

Popusti se međusobno ne zbrajaju, osim ako u uvjetima akcije nije navedeno drugačije. Kod svake kupnje moguće je upotrijebiti jedan promocijski kod. Prilikom kupnje artikala na akciji ne vrijedi besplatna poštarina – ako nije navedeno drugačije.

Kod akcija se ne dodaje poklon prilikom kupovine nad određenom vrijednošću, kao što je inače određeno. Isto tako na artikle, koji su već sniženi nije moguće uzimati u obzir promocijske kodove za dodatno snižavanje cijene artikala ili konačne cijene u košarici.

Mišljenje o proizvodu

Ponuditelj ne odgovara za stavove o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuditelj prije objave pregleda sve stavove te zadržava pravo odbaciti one koji sadrže jasne neistine, zablude i uvredljiv sadržaj. Ponuditelj ne odgovara za informacije o stavovima te se oslobađa bilo kakve odgovornosti koja izvire iz informacija o stavovima.

4. Postupak kupovine i račun

Majina d.o.o. djeluje kao poduzeće koje prodaje proizvode ili usluge preko interneta te u fizičkoj trgovini (adresa trgovine: Petkovškovo nabrežje 31, 1000 Ljubljana). Kupac plaća cjelokupni iznos poduzeću Majina d.o.o., a zajedno s robom zaprima račun. Poduzeće posluje na području Republike Slovenije. Proizvodi se šalju također na područje Republike Hrvatske. Paket sadrži i tiskanu verziju računa.

Statusi kupovine

Narudžba zaprimljena:
Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest o primanju narudžbe putem elektronske pošte te se ona nalazi na listi čekanja. Pritom kupac ima pravo i mogućnost u roku od jednog sata stornirati svoju narudžbu. Kupcu su na internetskoj stranici ponuditelja uvijek dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.

Narudžba potvrđena:
Ukoliko kupac svoju narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu, zatim ponuditelj narudžbu pregleda, provjeri dostupnost naručenih artikala i narudžbu potvrđuje, odnosno s razlogom odbije. Ponuditelj ima pravo kontaktirati kupca radi provjere podataka ili sigurnosti o točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca preko elektronske pošte o predviđenom roku dostave.

Poslana roba:
Ponuditelj u dogovorenom roku priprema robu, šalje ju te o tome obavještava kupca preko elektronske pošte (ili DPD dostavna služba).

Povrat artikala:

Povrat artikala moguće je izvršiti u roku 14 dana od preuzimanja artikla. Artikl prilikom vraćanja mora biti zapakiran u originalnoj ambalaži,u nepromijenjenoj količini te isto tako ostati neoštećen. Troškove povrata robe pokriva kupac. Obrazac za zamjenu.

Zloupotreba kupovine
Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest na navedenu elektronsku poštu. Narudžba je u tom slučaju zaprimljena na listu čekanja. Kupac ima pravo u roku do slanja robe odstupiti od ugovora na daljinu (narudžbu je potrebno stornirati preko elektronske pošte putem adrese info@micro-romobil.com). Potrebno je obavezno dopisati broj narudžbe. Elektronska adresa s koje se vrši storno narudžbe mora se podudarati s elektronskom adresom koja je korištena prilikom potvrde kupovine. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu. Ponuditelj može telefonski kontaktirati kupca radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca elektronskom poštom o predviđenom roku dostave. Ugovor o kupovini naručenih artikala između kupca i ponuditelja na toj razini smatra se neopozivo zaključenom. Cijene vrijede u trenutku napravljene narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti.

Sigurnost kupovine
Prilikom registracije na www.micro-romobil.com podaci se skupljaju temeljem osobne dozvole svakoga pojedinca, po Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Majina d.o.o. se obvezuje pažljivo i sigurno čuvati te podatke u svrhu pravilnoga izvođenja narudžbe, personaliziranog sadržaja ponude, statističke analize i u svrhu unaprjeđenja rada internet trgovine i usluga. U e-novostima je također uključena i ekskluzivna ponuda, a koja je namijenjena samo prijavljenim pretplatnicima.

5. Postopek registracije

Korisnik može na www.micro-romobil.com izvršiti narudžbu u internet trgovini kao gost ili kao prijavljen korisnik. Postupak registracije je jednostavan i brz. S prijavom na internetsku stranicu stvarate svoj račun, preko kojega možete uređivati svoje podatke, adresu za dostavu, pregledati status narudžbe te pratiti i uređivati svoju narudžbu.
Korisničko ime sastavljeno je iz elektronske adrese, koju kupac osobno upisuje. Zatim kupac na adresu zaprima mail potvrde kako bi završili prijavu. Registracijom na internetskoj stranici kupac također dobiva i bolji pregled za kupovinu.

6. Komunikacija

Ponuditelj će zajedno s korisnikom stupiti u kontakt preko sredstava komunikacije na daljinu samo i izričito u slučaju ukoliko korisnik ne izrazi suprotnu želju.

Promocijske elektronske poruke uključivat će sljedeće stavke:

Jasno i na razumljiv način će biti označene kao promocijske poruke.
Pošiljatelj će biti jasno vidljiv.
Različite akcije, promocije i druge tržne tehnike će biti označene kao takve. Također će biti jasno postavljeni određeni uvjeti sudjelovanja u promocijskim aktivnostima.
Jasno će biti predstavljen način odjave od primanja promocijskih poruka.
Želju korisnika da ne želi primati promocijske poruke ponuditelj će izričito poštivati.
Korisnik će se moći prijaviti na primanje e-novosti te će se moći na jednako jednostavan način i odjaviti s primanja e-novosti. Obavijesti uključuju informacije o aktualnim ili budućim ponudama, promocije www.micro-romobil.com. Za primanje obavijesti potreban je osobni pristanak te zaprimanje obavijesti nije moguće ukoliko prilikom registracije korisnik ne označi tu opciju ili se na drugi način ne prijavi za primanje iste te obavijesti.

7. Obveza odgovornosti

Ponuditelj se na svoj najbolji način trudi osigurati ažurnost i pravilnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. Unatoč tome moguća je promjena značajki pojedinih artikala, roka dostupnosti ili cijene promjene i to u roku koji ne dopušta da ponuditelj uspije ispraviti podatke na internetskim stranicama. U tom će slučaju ponuditelj kupca obavijestiti o promjenama te mu odstupanje od narudžbe ili zamjenu naručenoga artikla.

Ponuditelj ne odgovara za opise mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuditelj zadržava pravo pregleda svih mišljenja prije njihove objave pregleda te zadržava pravo odbaciti ona koja sadrže očite neistine ili uvredljiv sadržaj. Ponuditelj ne odgovara za informacije o stavovima i oslobađa se bilo koje odgovornosti koja izvire iz tuđih različitih stavova.
Iako se ponuditelj trudi osigurati točne fotografije prodajnih artikala, one zadržavaju simboličku vrijednost. Fotografije ne jamče značajke proizvoda.

8. Prava kupca

Smatra se da je kupovina na internet trgovini www.micro-romobil.com izvedena preko Ugovora na daljinu. Ugovor se sklapa na hrvatskom jeziku.

Kod ugovora potpisanih na daljinu, potrošač ima pravo (sukladno točki 43.c člana Zakona o zaštiti potrošača) unutar četrnaest (14) dana obavijestiti poduzeće o odstupanju od ugovora bez navođenja razloga. Smatra se da je obavijest pravovremena ukoliko je pošiljka poslana u roku. Jedini trošak koji tereti potrošača prilikom odstupanja od ugovora jest neposredan trošak povrata robe. Ukoliko potrošač odstupi od ugovora, naše poduzeće će mu vratiti sav uplaćeni novac odmah kada to bude moguće, a najkasnije u roku od 14 dana po primitku elektroničke obavijesti o odstupanju od ugovora.

Ukoliko kupac na poziv prodavača nije podmirio trošak, odnosno nije izvršio uplatu po predračunu kao jamstvo ozbiljne namjere zaključivanja posla, smatrat će se da kupac nije prihvatio ponudu te da ugovor nije bio potpisan. Majina d.o.o. o tome odmah obavještava kupca.

Detaljne postupke prava kupaca, vrste robe i reklamacije možete pogledati OVDJE.

Primjenjuju se zakoni republike Hrvatske.

Ljubljana, 15.2.2021