EKOLOŠKI ROMOBIL MICRO ECO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Od 1950. godine u svijetu je proizvedeno oko 8,3 milijarde tona plastike, od čega polovica u posljednjih 15 godina. Proizvodnja plastike uzrokuje oko 400 milijuna tona emisij CO2 godišnje.

Svake se godine u naše oceane baci oko 8 milijuna tona plastike, 11% ovog plastičnog otpada dolazi iz pomorske industrije u obliku rabljenog ribolovnog oruđa, užadi, ribičkih mreža i sanduka (oko 640 000 tona). Milijuni životinja svake godine umiru od plastičnog otpada. Pogođeno je gotovo 700 vrsta, od ptica i riba do kornjača. Ako se stvari nastave istim tempom, do 2050. u oceanima će biti više plastike nego riba.

Društvena odgovornost tvrtke MICRO

Budući da micro vjeruje da je odgovornost za zaštitu okoliša također neophodna u proizvodnji novih proizvoda, udružili su se s partnerskom tvrtkom koja skuplja i prerađuje oceanski otpad u takozvanu “zelenu plastiku”. Ovaj se materijal koristi za izradu održivih Micro ECO deluxe romobila.

MICRO ECO linija - dječji romobili izrađeni od otpadnih ribarskih mreža

Čvrsto vjerujemo da svakodnevne radnje i odluke o kupnji utječu na planet na kojem živimo. Ponosni smo što vam predstavljamo novu liniju ECO romobila izrađenih od odbačenih ribarskih mreža koje zagađuju naše oceane. Odbačena oceanska plastika pretvara se u trajni materijal u boji koji se koristi za dasku za stajanje i kočnicu romobila.
Proizvodi iz ECO linije imaju iste značajke kao i popularni romobili Mini & Maxi Micro deluxe:

  • patentirani sustav upravljanja koji promovira ravnotežu i motoričke sposobnosti naginjanjem tijela,
  • upravljač podesiv po visini,
  • neklizajuća silikonska baza koja osigurava sigurnost tijekom vožnje.

Pred vama je još uvijek izdržljiv proizvod za dugogodišnju upotrebu i avanturu. MICRO romobili imaju niži ugljični otisak od većine konkurenata koji nakon jedne sezone slete na odlagalište otpada. Budući da kvalitetni rezervni dijelovi nisu zaboravljeni, romobil se može popraviti, može ga koristiti nekoliko djece i nikada neće završiti na odlagalištu otpada. Linija MICRO ECO samo je korak naprijed u potrazi za čistim okolišem. Trenutno su romobili Mini i Maxi dostupni u ekskluzivnoj boji Ocean Green, jer je ovo prirodna boja sirovine. Sada možemo istovremeno pomoći djeci da istražuju planet i štite ga.

Istražite danas za bolje sutra!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter